22 Ağustos 2012 Çarşamba

çubuk gölü

göynük'ten gözü yaşlı ayrıldık ama rotamızda isviçre alpleri görüntüsündeki çubuk gölü var. göynük'ten mudurnu yoluna çıktıktan yaklaşık 5 km sonra sol tarafta aşağıdaki tabela karşılıyor bizi.

yer yer tavuk çiftlikleri olan yoldan sonra bu muhteşem manzara bizi karşılıyor.


bir heyelan sonucunda oluşan göl 15 hektar büyüklüğünde ve deniz seviyesinden 1150 metre yüksekteymiş. kıyısında gölbaşı mahallesi olan gölün çevresinde yürüyüş parkuru bulunmakta ve etrafı güzel çam ormanlarıyla çevrili. günübirlik piknik ve kamp amaçlı geziler için tercih edilmekteymiş ve ama bu insanlar bu güzelliği keşke kirletmeseler. çubuk gölü balık avlamayı, bisikletle tur atmayı veya  ya da yürüyüş yapmayı sevenler için ideal. bir dahaki tura mutlaka bisikletle çıkacağım.

kanal d için çekilen, ama rating canavarına kurban giden rüzgarlı bahçe adlı bir dizinin çekimleri  bu gölde yapılmış. bu amaçla gölün çevresinde beş tane yeldeğirmeni yapılmış ve bu yeldeğirmenleri gölün güzelliğine güzellik katmış. ancak yeldeğirmenleri zaman içerisinde yurdum insanı tarafından biraz hor kullanılmış. yeldeğirmenlerini görünce bizim kızların "heidi'nin köyüne geldik" tepkileri güzeldi.


2 yorum:

  1. Nerede konakladınız acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. konaklama yapmadık ama sünnet gölünde büyük bir tesis var. konaklama yapılabilir..

      Sil